X

Kvalitní hypotéka nemusí být jen od banky

Hypotéka je pro mnohé jediným možným způsobem financování nového bydlení. Pokud nejste žádnou výjimkou, s jistotou oceníte nějaký kvalitní úvěr, který by Vám mohl v této oblasti vyhovět. Co však dělat, když máte neblahou úvěrovou minulost? V takových případech se k Vám banka bude obracet zády a za žádných okolností Vám peníze nepůjčí. Naštěstí je k dispozici možnost nebankovní hypotéky. Že jde o nevýhodný úvěr? Že není možné najít vstřícnou a seriózní společnost? Věřte tomu nebo ne, ale i nebankovní hypotéka bez registru může být plnohodnotný způsob, jak financovat nemovitost.

Jednoduché, ale s určitými nevýhodami

Každý, kdo se zajímá o úvěry, jistě ví, že nebankovní společnosti nabízí své úvěry často za benevolentnějších podmínek. Zpravidla jde o nenahlížení do registru dlužníků nebo absence prokazování příjmů. To však neplatí pro všechny nebankovní společnosti. Některé společnosti naopak chtějí mít jistotu, že budete dlužník, který bude svůj úvěr opravdu splácet. Právě proto je dobré nebát se toho a pořádně si vybrat. Výběr je v této oblasti alfa-omega, a proto nic nepodceňte. Stačí jeden přešlap, jedno zaváhání nebo se nechat zlákat pro nevýhodnou nabídku. Není nutné činit unáhlená rozhodnutí, naopak byste si měli hypotéku promyslet, a to ještě navíc v případě, kdy o ni budete žádat u nebankovní společnosti.

Stojí to za to riziko?

Nebankovní úvěry jsou známé tím, že jsou jednoduché k získání, ale jejich splácení bude o něco složitější kvůli vyšší úrokové sazbě. Toho se však není třeba obávat, o čemž svědčí velké množství spokojených klientů, kteří měli stejná dilema, jako máte nyní Vy. Pokud skutečně uvažujete o úvěru tohoto typu, pak bez jediného problému využijte nebankovní společnost. Vždy ale myslet na následující zásady správného výběru:

  • Mít na vše dostatek času
  • Porovnávat mezi sebou konkrétní hypotéky
  • Nechat si poradit od nezávislého odborníka
:
Related Post