X

Financování kompletní stavby je realitou

Lidé, kteří využili hypotéku, měli vždy jedno přání, a to získat hypotéku, která by umožnila financovat kompletně celou nemovitost bez nutnosti šetření nějakých vlastnostech úspor. Některé nebankovní společnosti však nabízí velmi zajímavý finanční produkt, kterým je 100% hypotéka. Proč tento úvěr využít, jaké výhody skrývá a proč byste se neměli obávat?

Jednoduchá možnost, jak přijít k nemovitosti

Zatímco klasické hypotéky spočívají na půjčení pouze omezených prostředků, ke kterým je nutné přičíst nějaké vlastní úspory, 100% hypotéka je o něčem zcela jiném. Zde Vám stačí vyřídit pouze nějaké základní papírování a následně poputují na Váš účet kompletně náklady za danou nemovitost. Ačkoliv Vy, jakožto klienti, si budete těchto možností určitě užívat, banky a nebankovní společnosti musí být velmi ostražité, neboť tento úvěr je tím nejrizikovějším, který lze nabídnout.

Výhody, které vás mohou přesvědčit

Největší výhodou tohoto úvěru je jednoznačně to, že můžete zahájit stavbu bez toho, abyste měli nějaké vlastní prostředky. Ačkoliv je to v mnoha ohledech rizikové nejenom pro samotnou banku či nebankovní společnost, je nutné vědět, že jde o skvělou možnost, kterou Vám v dnešní době nabídne jenom málokdo. Nevýhod je však poměrně více, a proto je nutné pečlivě promyslet, zdali úvěr tohoto typu skutečně chcete:

  • Vyšší úroková sazba oproti klasické hypotéce
  • Vyšší důvěryhodnost v dlužníka – nutná vysoká bonita
  • Nutné sjednání připojištění ke splácení úvěru
  • Pečlivější posuzování vhodnosti realizace dané stavby

Výhody hovoří jasně, a proto mohou kdekoho přesvědčit o tom, že vhodnější volbou bude spíše přece jenom klasická hypotéka. Když však přijdete na to, že skutečně žádné vlastní prostředky na realizaci nějaké stavby nebo nákupu nemovitosti skutečně nemáte, pak se jedná o báječnou volbu, které se není třeba obávat.

:
Related Post