X

Vyšší spotřebitelský úvěr? Americká hypotéka

Kdo by občas netoužil po větším obnosu peněz, aby si mohl pořídit vše, co bude chtít? Peníze jsou základní potřeba, bez které důstojný život není možný a čas od času je nutné věci řešit i nějakým tím úvěrem.

Nejčastější variantou jsou úvěry a hypotéky na bydlení a různé spotřebitelské úvěry. I když na hypotéku máte možnost získání vyšší částky oproti úvěrům spotřebitelským, využití těchto peněz je podmíněné použitím pouze za účelem bydlení. U spotřebitelských úvěrů naopak můžete využít peníze na cokoliv, ale nezískáte zase tak vysokou částku jako u hypoték.

Existuje tedy nějaká střední cesta? Naštěstí ano a je to finanční produkt známý pod názvem americká hypotéka.

Právě u tohoto druhu hypotéky je možné získat větší finanční obnos se splatností na maximálně 30 let a peníze je možné využít na cokoliv. Podmínkou získání, tak jako u hypoték na bydlení, je zajištění formou zástavy nemovitosti.

Výše částky, kterou můžete tímto způsobem získat, závisí na tržní ceně nemovitosti. U bankovních společností je možné většinou získat nějakých 70 % z této hodnoty, nebankovní společnosti mnohdy nabízejí víc, ale nikdy ne 100 %. V případě hypoték bez doložení příjmu jsou částky nižší, a sice maximálně 50 %.

Vzhledem k tomu, že jde o úvěr bezúčelný, tak jsou tím pádem i vyšší úroky než u běžných účelových hypoték. Do zhodnocení výše úroku se berou hodnoty jako výše částky, tedy poměr půjčky a hodnoty nemovitosti tzv. LTV neboli loan to value ratio. Dále celková doba splácení a doba fixace.

Podmínky pro získání produktu americká hypotéka jsou mnohem přísnější v bance než u nebankovní společnosti. Avšak snadné získání může být podmíněné právě vyšším úrokem, vysokými sankcemi při nedodržení závazků a podobně. Proto je důležité dřív, než něco podepíšete, hlídat si také RPSN tedy roční procentní sazbu nákladů a také výši případných poplatků za samotné sjednání.

:
Related Post