X

Hypotéka jinde, než v bance?

Hypotéka je velice oblíbený a žádaný produkt, který řeší cestu k vlastnímu bydlení či rekonstrukci toho stávajícího. Vysoký obnos peněz, který byste jinak jen těžko získali a který vám umožní spokojené bydlení, po jakém toužíte. Peníze, za které si můžete postavit nebo koupit dům, byt či upravit starší typ bydlení.

A tak, když právě takovou situaci řešíte, vaše kroky vedou přímo do banky. Produktů banky nabízejí víc, než dost a taky máte obvykle u některé z nich spořící či běžné bankovní účty. Tak proč nevyužít výhody?

Jaké však přijde zklamání, když vám banka nevyjde vstříc a vaši žádost zamítne, Čekáte třeba týdny jen na to, abyste se dozvěděli nakonec takový verdikt, který jste určitě slyšet nechtěli. A mnohdy se ani nedozvíte důvod zamítnutí a banka jen zarputile mlčí.

Důvodů k zamítnutí může být přitom několik, a sice nízké příjmy, nedostatečná hodnota nemovitosti, kterou chcete ručit, záznamy v registrech dlužníků, pracovní smlouva uzavřena na dobu určitou nebo nepravidelné příjmy z důvodu, že pracujete jako OSVČ nebo podnikáte. Ale ještě pořád je tu naděje, že můžete získat hypotéku jinde.

Je tady totiž ještě nebankovní hypotéka.

Možná se při pomyšlení na nebankovní společnosti hned zamračíte a vzbuzují ve vás nedůvěru. Ale ne všechny z těchto společností jsou podvodníci. Stačí si vybírat pouze z ověřených společností, číst co podepisujete, neplatit poplatky předem a zvážit všechny vaše možnosti, protože pokud nejste schopni splácet, tak za to už nebankovní společnosti nemůžou.

Podmínky pro získání hypotéky bývají mnohem jednodušší a často lze vše vyřídit online. Ke schválení či zamítnutí obvykle dochází již do 24 hodin a mnohdy nevadí ani nízké příjmy nebo záznamy v registrech. Na oplátku však očekávejte třeba vyšší úrok a další náklady, kratší dobu splácení, než na 30 let nebo možnost zapůjčení nižší částky, než je možné.

V každém případě i tady získáte úvěr na základě zástavy nemovitosti.

:
Related Post