X

Hypotéka bez doložení příjmu

Žádost o úvěr, půjčku či hypotéku je zcela běžná záležitost, kterou denně využívá tisíce klientů. Jedná se o jedinou cestu dostat se k penězům, pokud nemáte vlastní zdroje ve vysokých částkách nebo nevyděláváte tolik, abyste si mohli bez hypotéky dovolit vlastní bydlení.

Bankovní společnosti jsou proto tím nejvíc navštěvovaným místem, když jde o některý z těchto produktů. Jenomže mají také dost přísné podmínky a jednou z nich je vysoký příjem, který ještě ke všemu musíte doložit. Pokud ani jedno nesplňujete, tak o hypotéku či jiný úvěrový produkt ani nežádejte. Bude okamžitě zamítnuto a víc se s vámi nebudou chtít ani bavit.

Jak potom takovou situaci řešit? Naštěstí je na trhu ještě spousta nebankovních společností, kterým se dá důvěřovat a které nabízejí stejně dobré možnosti jako banky. Z jejich nabídek vychází také hypotéka bez doložení příjmu.

Jak již ze samotného názvu vyplývá, tak hlavní výhodou je, že nemusíte v tomto případě dokládat výši svého platu. Jedinou podmínkou je zástava nemovitosti ve prospěch nebankovní společnosti, tak jako by to bylo i v případě žádosti o hypotéku v bance.

Pokud je přítomna takto velká úleva, tak počítejte s kompenzací v podobě vyššího úroku nebo nižší částkou k půjčení. Maximální výše částky k půjčení je závislá nejen na tom kolik si chcete půjčit, ale také na tom, jakou hodnotu má nemovitost, která bude sloužit jako zástava. Obvykle se nechá půjčit 75 % z tržní ceny nemovitosti.

Často bývá další výhodou nenahlížení do registrů dlužníků, protože i na tomto faktu může jinde vaše žádost o hypotéku pohořet. Stačí jen jediný záznam, který máte už třeba dávnou zaplacený, a žádost se zamítá. U nebankovních společností to zase až takový problém není.

Doba splatnosti takové hypotéky je maximálně 30 let a záleží na individuálních podmínkách jednotlivých společností, takže ne všude je to samozřejmostí.

:
Related Post