X

Nebankovní hypotéky

Když se rozhodnete vzít si hypotéku, tak si již zajisté malujete vysněné obrázky o tom, jak bude vypadat váš dům nebo byt a těšíte se, až budete bydlet ve svém. Ještě předtím však musíte absolvovat peripetie s vyřizováním.

V první řadě zřejmě ponesete svoji žádost do některé banky. Možná jste v této bance účastníkem spoření nebo máte vedený běžný bankovní účet. Spoléháte se na to, že vám banka vyjde maximálně vstříc a vy dostanete to, co si zasloužíte. Tedy pořádný balík peněz určený k tomu, abyste si mohli pořídit vytoužené bydlení.

Čekáte týdny až měsíce, když konečně zazvoní telefon, na druhé straně se ozve bankovní poradce a ten vám s čistým srdcem sděluje, že vaše žádost byla zamítnuta. Někdy vám důvod nechce sdělit, jindy vám okamžitě sdělí, že jde o nízké příjmy nebo záznamy v registrech dlužníků.

A s takovou situací už nejde nijak hnout a s hypotékou se můžete rozloučit. Jak však už víte, tak trh půjček a hypoték není pouze o bankovních společnostech, ale také těch nebankovních. A právě ony nabízejí také nebankovní hypotéky.

Podmínky pro získání však bývají mnohem jednodušší než v bance, a přitom princip zůstává pořád stejný. Hypotéka je určena na řešení bydlení a podmínkou je zástava nemovitosti. V případě, že byste chtěli hypotéku bezúčelnou, tak tou je americká hypotéka a tady můžete využít peníze na cokoliv. Třeba i na splacení dluhů a exekucí nebo vyplacení dražby.

Z toho vyplývá, že od nebankovních společností nedochází v tak časté míře k zamítnutí z důvodu nízkých příjmů nebo kvůli záznamům v registrech dlužníků.

Celkově je vyřízení mnohem snadnější než v bance. Podklady se žádostí odesíláte online a verdikt o schválení nebo zamítnutí dostanete do druhé dne. Potom už má všechno velice rychlý spád a rozhodně nečekáte týdny až měsíce, ale několik dnů.

Výše úroku bývá o něco vyšší než u bankovních společností, ale často se přibližuje právě těm bankovním. Doba splatnosti je rovněž na 20 maximálně 30 let s možností předčasného splacení. A to často i bez sankcí, které jsou jinde při předčasném splacení podmínkou.

:
Related Post